Een update over de politieke situatie in Culemborg

Beste Culemborger,

Het is alweer even geleden dat jullie hier vanuit de fractie een update hebben gehad over de politiek situatie. Maar net als heel Nederland is ook de  gemeenteraad en de VVD fractie op zoek naar een werkwijze binnen het nieuwe normaal.

De fractie vergadert nog steeds 1 keer per week maar wel in een veel kleinere groep en digitaal.

Je kan daarbij meekijken maar om het overzichtelijk te houden zijn de inspraak rondes beperkt tot de woordvoerders/specialisten op de diverse dossiers.

Ook worden nu meer zaken per mail of in onze VVD WhatsApp groep gedeeld en besproken.

De gemeenteraad komt ook niet langer fysiek bij elkaar en zal vanaf volgende week beginnen met digitale raadsvergaderingen.

Dus als u vragen of punten hebt kunnen wij die nog steeds voor u meenemen maar moeten we ons beperken tot de meer urgente onderwerpen.

De raadsagenda is ook aangepast en een aantal onderwerpen zijn uitgesteld. Ik hoop volgende week een geüpdatete versie van de raadplanning tot het zomerreces in deze groep met jullie te kunnen delen.

Belangrijke zaken zoals de financiële cyclus die eind april begint, in mei besproken wordt en in juni over besloten wordt loopt uiteraard gewoon door.

Er staan voor veel Culemborgers naast het nieuwe normaal, de 1,5 meter economie en de mogelijke onzekerheid over werk, inkomsten en ondernemingen ook zware tijden te wachten m.b.t. de gemeentelijke lasten. De gemeentelijke berichten zijn niet positief.

Helaas bereiken ook ons ook berichten dat leden en naasten van leden ziek zijn of overleden zijn aan het corona virus.

Vanuit de fractie proberen waar daar op gepaste wijze een boodschap van medeleven en van steun aan te geven. Pas goed op elkaar!

De fractie hoort graag van je of van anderen hoe het er mee staat.