Jan-Peter (JP) Roefs

Jan-Peter is 43 jaar en sinds 2000 actief voor de gemeentepolitiek naast zijn werk als inkoper van voertuigen en luchtvaart bij de Politie. J.P. houdt van mobiliteit, in zijn werk én in zijn vrije tijd. Hij neemt graag de auto, maar lopen is hem even lief.

"Wij zijn voor een zelfstandig Culemborg. Een regiogemeente is niet in het voordeel van Culemborg. De omliggende gemeentes verschillen veel te veel van Culemborg om in elkaar op te gaan. Regionale samenwerking is van groot belang, maar dat is niet hetzelfde als samengaan.

Persoonlijke vrijheid is belangrijk; mensen moeten zelf besluiten kunnen nemen over hun eigen leven, zonder anderen daarbij in de weg te zitten. In Culemborg worden de burgers goed bediend, de sociale voorzieningen zijn hier bovengemiddeld. Dat vraag om een eerlijk maar stringent beleid. Zelfredzaamheid waar het kan met ondersteuning waar dat nodig is."

Jan-Peter is het kritisch geheugen van de fractie en van de gemeenteraad: hij doet het al een poosje en kent alle ins en out van de dossiers. Zo kan hij anderen bij de les houden. Hij is eigenzinnig en heeft overal een mening over en daarmee kan hij veel betekenen in de gemeenteraad.